Over ons

Deze tool is ontwikkeld door Hefboom, in samenwerking met het Vlaams Welzijnsverbond, SOM federatie van sociale ondernemingen en LUCAS (KU Leuven). Valérie Carrette en Jo Jespers van Hefboom begeleidden als procesbegeleiders ook de trajecten in de deelnemende organisaties.

 

     

Valérie Carrette is licentiaat in de pedagogische wetenschappen en gediplomeerde in de aanvullende studies van de communicatiewetenschappen. Ze volgde diverse internationale opleidingen omtrent leiderschap zoals ‘transformational presence for leaders’ (Alan Seale), ‘Who do we choose to be? Reality, Leadership and Sanity’ (Margareth Wheatley), ‘Change Makers Alchemy of Courageous Choice’ (Mac Macartney) en ‘Nieuw leiderschap in nieuwe tijden’ (Art of hosting). Ze heeft een bijzondere interesse in werkvormen die mensen uitnodigen om persoonlijk leiderschap op te nemen en die de collectieve intelligentie aanspreken om te komen tot regeneratieve oplossingen. Valérie volgde ook een geaccrediteerde opleiding tot life coach waardoor ze op een eenvoudige manier gewenste veranderingen ondersteunt. Ze  integreert graag energetische en outdoor werkvormen in haar workshops.

Als consultant ondersteunt ze in diverse opdrachten het ontwikkelingspotentieel van leidinggevenden en medewerkers in organisaties en begeleidt ze organisaties bij het ontwikkeling van een beleid om professioneel en persoonlijk leiderschap te faciliteren.

Contact: valerie.carrette@hefboom.be

 

     

Jo Jespers behaalde een professionele bachelor sociaal werk aan de  KH Leuven en volgde verschillende bijkomende opleidingen o.m. inzake leiderschap, HRM en financiële analyse. In 2014 rondde Jo de opleiding “Consultancy in groepen en organisaties” af. Als consultant begeleidt Jo vooral opdrachten die gefocust zijn op strategisch beleid, organisatieontwikkeling en samenwerking tussen organisaties. Voor Jo bij Hefboom vzw aan de slag ging was hij o.m. actief in het socio-culturele werk, als onderzoeker rond duurzaamheidsthema’s en als directeur van een organisatie in de bijzondere jeugdzorg. Jo is niet meer werkzaam bij Hefboom.

Wens je begeleiding bij een traject met je team rond ‘hulpverlenen met goesting’ in jouw organisatie? Of wens je een train-de-trainer traject te organiseren met de teamcoaches in jouw organisatie? Contacteer dan: valerie.carrette@hefboom.be